Cebolada

door Linda

Cebolada is een Portugese gebakken uiensaus waarbij de uien langzaam gegaard zijn. Vaak worden er diverse smaakmakers aan toegevoegd zoals tomaten, knoflook, maar ook paprika. Het langzame garen zorgt ervoor dat de saus mooi dik wordt en de smaken mooi worden opgenomen. 

Deze saus is ideaal om een paar dagen van tevoren te maken. Dan trekken de smaken nog meer in de saus.

Serveer de saus met een lekker stukje vlees, gebakken aardappelen of zoals mijn moeder als tip gaf, gebruik het als tapenade op een toastje met een goed glas Portugese wijn erbij. 

Cebolada

Aantal: 8 personen Bereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

4 el olijfolie extra vierge
3 uien, in halve ringen
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
500 g tomaten, ontveld en in blokjes
125 ml droge witte wijn
1 tl suiker
1 tl gerookte paprikapoeder
zeezout & versgemalen witte peper
½ bosje bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, de knoflook en de paprika aan. Voeg de tomaten, de wijn, de suiker en de gerookte paprikapoeder toe en laat op laag vuur ca. 20 minuten sudderen. De saus zal gaan indikken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus volledig afkoelen en garneer met de bladpeterselie. 

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy