Pasta Madeira

door Linda
Recept voor pasta Madeira

Als je aan pasta denkt, denk je misschien niet meteen aan Madeira. Maar niets is minder waar, op Madeira zijn ze dol op pasta en de liefde voor pasta is inmiddels ook overgeslagen op het vasteland van Portugal. 

De afgelopen 20 jaar zie je steeds meer verschillende pastagerechten terugkomen op de Portugese culinaire kaart. Pasta met tonijn, canja de galinha (kippensoep) of zelfs in desserts zoals de aleteria (rijstpap maar dan met pasta in plaats van rijst). Maar ook pasta met stoofvlees, zoals deze pasta Madeira. Afgeleid van de franse boeuf bourguignon. Waar de fransen spek gebruiken, gebruiken ze op Madeira chouriço voor nog meer smaak. Ik gebruik altijd sukadelappen en deze laat ik in zijn geheel langzaam stoven. Zo ben ik er altijd van verzekerd dat het vlees botermals uit elkaar zal gaan vallen. En het scheelt ook nog wat snijwerk vooraf, wel zo gemakkelijk!

Gebruik voor dit recept een stevige pastasoort.

Ik gebruik het liefst pipe rigate, zo worden de holtes gevuld met die heerlijke rijkgevulde vleessaus, maar rigatoni of penne volstaat ook. Je kan de sukadelappen ook vervangen voor riblappen, kalfslappen of lamsschouder.

Recept voor pasta Madeira

Pasta Madeira

Aantal: 4 Bereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 3.7/5
( 3 gestemd )

Ingrediënten

  • 750 g sukadelappen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 ml rode wijn
  • 1 el bloem
  • zeezout
  • versgemalen witte peper
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g wortels, in plakken
  • 200 g chouriço, in dikke plakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomaten passata
  • 1 el paprikapoeder
  • een snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 g stevige pastasoort, zoals pipe rigate
  • ¼ bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Doe de sukadelappen in zijn geheel samen met de knoflook en de laurierblaadjes in een kom. Schenk de wijn erbij en laat afgedekt in de koelkast circa 2-3 uur marineren. Neem vervolgens uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Haal het vlees uit de kom en dep droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met de bloem, schud het overtollige bloem eraf. Breng op smaak met zout en peper. 
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak het vlees rondom in 4 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan. Verhit de rest van de olie in de braadpan en voeg de ui, wortels en de chouriço toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de passata, paprikapoeder, nootmuskaat en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Doe het vlees terug in de pan en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 3 uur stoven. 
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Neem de braadpan met het stoofvlees van het vuur en trek de sukadelappen met 2 vorken uit elkaar. 
  5. Verdeel de pasta over de borden en schep deze heerlijke saus met alle goddelijke ingrediënten erover. Garneer met de peterselie. 

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy