Camarãos

door Linda

Hou jij ook zo van schaal- en schelpdieren? Dan kun je je geluk niet op in Portugal. Portugal staat bekend om zijn prachtige rijke collectie aan zeevruchten. Ferran Adrià, de welbekende chef van het legendarische restaurant El Bulli is een groot fan van de Portugese vis en zeevruchten.

Ferran roemde deze en noemde Portugal het land met de beste kwaliteit en diversiteit aan vis en zeevruchten.

En uiteraard ben ik het helemaal met hem eens. Mijn favoriet is dan ook de tijgergarnaal, zoet en rijk van smaak. Ik vind het dan ook altijd een feest om deze garnalen te serveren. Lekker met je handen eten, ideaal om samen te delen en ook voor mij is een vereiste om de kop er altijd aan te laten zitten en deze lekker leeg te zuigen!

Klinkt misschien gek, maar in de kop zitten alle goddelijke smaakmakers verstopt. Probeer het eens, je weet niet wat je proeft!

Daarom heb ik voor dit recept de beste authentieke Portugese smaakmakers gebruikt om heerlijke sappige garnalen te maken. De garnalen worden overgoten met een heerlijke pittige saus van piri piri pepers, gegrilde paprika’s en witte port. Perfect voor de zomerse dagen om in de tuin met z’n allen te genieten van al het goede van de Portugese kust met een goed glas Portugese vinho verde. 

Saúde! 

Camarãos

Aantal: 4 personen Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

VOOR DE SAUS

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode piri piri peper/ rawit peper, zaadlijsten verwijderd en het vruchtvlees fijngehakt
  • 2 gegrilde rode paprika’s in pot, in grove stukken 
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • ½ citroen, sap uitgeperst
  • zeezout
  • versgemalen witte peper

VOOR DE GARNALEN

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 10 rauwe tijgergarnalen, ongepeld
  • 125 ml witte port
  • 20 g roomboter
  • zeezout 
  • versgemalen witte peper
  • ¼ bosje bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Voor de saus: Pureer met de staafmixer alle ingredienten tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. 
  2. Pel de garnalen (maar laat de kop eraan zitten) en verwijder het darmkanaal. 
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen 2 minuten. Schenk de port erbij en laat deze inkoken. Voeg de saus en de boter erbij en laat even meekoken totdat de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Garneer de camarãos met de bieslook. 

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy