Pompoen pannenkoeken

door Linda
Recept voor Portugese pompoen pannenkoeken.

Pannenkoeken, ik ben er dol op! Maar mijn favoriete pannenkoeken zijn toch de pompoen pannenkoeken. Nu het steeds weer een beetje kouder wordt, maak ik dit gerecht graag om alvast in de herfstsferen te komen. 

Deze pompoen pannenkoeken zijn een typisch ontbijt gerecht uit Madeira. Makkelijk om te maken en rijk van smaak. Wat zo bijzonder aan dit gerecht is is de toevoeging van venkelzaadjes. Deze kook je samen met de pompoen en pureert ze vervolgens.

De smaakcombinatie van pompoen met venkel zorgt voor een warme, fris zoete smaak. Ideaal om je dag mee te starten!

Ik gebruik altijd authentieke Portugese smaakmakers als topping voor op de pannenkoeken zoals rauwe honing, walnoten en kaneelpoeder. Maar voel je vooral vrij om je eigen favoriete toppings te gebruiken zoals ahornsiroop, gebakken appels of pecannoten. 

Laat de herfst maar komen!

Recept voor Portugese pompoen pannenkoeken.

Pompoen pannenkoeken - Panquecas de abóbora

Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g pompoenblokjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 2 eieren, geklutst
  • 50 g suiker
  • 100 ml volle melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ biologische citroen, fijngeraspt
  • roomboter, om in te bakken
  • (rauwe) honing
  • kaneelpoeder
  • 40 g walnoten, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoen met de venkelzaadjes in 10 minuten gaar. Giet af en pureer met een staafmixer tot een puree. Laat volledig afkoelen. 
  2. Meng met een garde de pompoenpuree met de eieren, suiker, melk, bloem, bakpoeder en de citroenrasp tot een glad beslag. 
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten in 5 minuten goudbruin gaar.
  4. Schenk de honing er overheen en bestrooi met de kaneelpoeder en de walnoten.

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy