Cascas de batata frita

door Linda

Een Portugees kijkt altijd met liefde en respect naar zijn producten. Hun mindset is dan ook: wat kan ik hier nog meer mee doen?

Deze mindset is ingeburgerd in zowel het huishouden als de horeca. Krijgen we hier in Nederland in een restaurant vooraf een mandje brood met kruidenboter, in Portugal krijg je een schaaltje pens gestoofd in een heerlijke saus of wat krokant gebakken varkensoren. Doodnormaal, want ze gooien niks weg, zelfs geen orgaanvlees. Restjes gekookte groenten worden verwerkt in krokant gebakken polenta (in Portugal bekend als milho frito). Oud brood verwerken ze in soepen (zoals de Açorda Alentejana) of migas (gebakken oud brood met restjes vlees of eieren). 

Zelfs aardappelschillen worden niet weggegooid. En waarom zou je? Deze zitten namelijk boordevol vezels.

Dus, wat doen de Portugezen dan met deze schillen? Wederom worden er in restaurants een heerlijke snack van gemaakt. Even frituren om vervolgens met een heerlijke dipsausje te serveren. Zo lekker en zo makkelijk, je zou het bijna in een puntzak kunnen verkopen. 

Ik serveer dit gerecht altijd met een zelfgemaakte knoflookmayonaise, lekker op smaak gebracht met verse citroen en gerookte paprikapoeder.

Cascas de batata frita

Aantal: 2 personen Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 10 Bildtstar aardappelen (alleen de schillen), gewassen en drooggedept
  • plantaardige olie, om te frituren
  • zeezout
  • 5 el mayonaise
  • 4 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ biologische citroen, geraspt en sap uitgeperst
  • ¼ bosje bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C en frituur de aardappelschillen in porties in 3-4 minuten goudbruin krokant. Laat uitlekken op keukenpapier, breng op smaak met zout. 
  2. Meng de mayonaise met de knoflook, de paprikapoeder, de citroensap en rasp. Garneer de knoflookmayonaise met de bieslook en serveer deze met de cascas de batata frita. 

Tip

Dit gerecht kan je ook makkelijk in de airfryer maken. Zet de airfryer op 200°C en bak de aardappelschillen in 5 minuten goudbruin krokant.

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy