𝐁olinhos de chouriço

door Linda

Wij hebben de bitterbal, de Portugezen hebben de bolinhos.

Bolinhos betekent letterlijk balletjes en zijn niet altijd gefrituurd, soms zijn het ook broodjes. Deze snacks ook niet altijd hartig, je komt ook zoete varianten tegen.

Ik had afgelopen week weer heerlijke chouriço van mijn oma uit Madeira mogen ontvangen. Ik besloot om aan deze bolinhos een Nederlandse twist aan te geven. Ik heb ervoor gekozen om echte Hollandse oude kaas aan de vulling toe te voegen. Het boterzachte van de chouriço gemengd met het zoute van de kaas, maakt deze snack wat mij betreft een perfect borrelhapje. Het lijkt misschien een uitdaging om zelf deze frituur snack te maken, maar probeer het, je zal zien dat je niet meer anders wilt.

Bolinhos de Chouriço

Aantal: 24 stuks Bereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

150 g Portugese chouriço, in kleine blokjes
30 g roomboter
80 g bloem
400 ml volle melk
1 laurierblad
100 g Hollandse oude kaas, geraspt
versgemalen witte peper
3 eieren, geklutst
150 paneermeel
plantaardige olie, om te frituren

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de chouriço in 5 minuten op middelhoog vuur krokant. Schep de chouriço uit de pan, maar laat het vet erin zitten. Smelt de boter in de pan met het chouriço vet. Voeg de helft van de bloem toe en laat deze al roerend gaar worden. Schenk er al roerend de melk en het laurierblad erbij. Laat, als de melk is opgenomen, op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de chouriço en de kaas toe en laat zachtjes meekoken totdat de kaas gesmolten is, dit wordt de vulling voor de kroketten. Breng op smaak met de peper. Spreid de vulling met een spatel uit over een platte schaal en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna ca. 3 uur in de koelkast.
  2. Doe de rest van de bloem, de eieren en de paneermeel ieder in een diep bord. Rol van de vulling balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes vervolgens een voor een door de bloem, het ei en de paneermeel. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verhit de olie tot 180°C en frituur de bolinhos in porties in 2-3 minuten goudbruin krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy