Mousse de chocolate com cerejas

door Linda

Chocolademousse, ik ben er dol op! Ik ben dan ook opgegroeid met deze traditionele chocolademousse, gemaakt van rauwe eieren en met een vleugje zeezout.

Als kind mocht ik uiteraard de spatel aflikken, maar dan moest ik wel uren wachten totdat de mousse was opgestijft. Oh, die uren voelden voor mij aan als eeuwen! Maar, dan mocht ik eindelijk een hap nemen en was ik in chocolate heaven.

De fluweelzachte en intens pure smaken van deze mousse zijn dan ook een genot voor iedere chocoholic.

De Portugezen verwerken altijd rauwe eieren in hun mousse. Let er daarom ook goed op dat je eieren kakelvers zijn en uiteraard is dit recept niet geschikt voor kwetsbare groepen zoals jonge kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

Mousse de Chocolate com Cerejas

Aantal: 4 personen Bereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

200 g pure chocolade, fijngehakt
50 g roomboter
2 el port
4 el room
snufje zeezout
4 eieren
20 g amandelschaafsel
10 kersen, ontpit en gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie in een kom boven een pan kokend water. Neem de kom van de pan en roer er de port, de room en het zout door. Laat even afkoelen.
  2. Splits de eieren. Klop het eiwit met een mixer stijf. Klop het eigeel met een mixer ca. 30 seconden. Schenk de gesmolten chocolade al roerend met de mixer bij het eigeel en klop totdat het mengsel mooi dik is. Spatel het eiwit luchtig en in delen door het chocolademengsel.
  3. Verdeel de chocolademousse in glazen en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Garneer de chocolademousse met de kersen en het amandelschaafsel.

Anderen vinden deze leuk

2 reacties

Hilde juni 17, 2021 - 10:26 am

Wat ontzettend leuk je eigen website! Mag je trots op zijn! Ik, als ex-inwoonster van Portugal, ga je zeker volgen en iets lekkers maken van jouw recepten zoals dit chocolade toetje wat er verrukkelijk uitziet.

Reactie
Avatar foto
Linda juni 17, 2021 - 11:05 am

Dank je wel, Hilde! Ik hoop je de komende tijd nog meer te gaan inspireren met de geweldige smaken van de Portugese keuken!

Reactie

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy