Arroz Doce met frambozen en munt

door Linda

Wist je dat de Portugezen enorme zoetekauwen zijn? De zoete collectie in de Portugese keuken is er eentje om over naar huis te schrijven. Ze beginnen de dag graag met een bica (espresso) en een gebakje (bijv. een pastéis de nata). Maar een lekker toetje slaan ze ook niet af.

In deze klassieker wordt hun liefde voor twee ingrediënten (eieren en rijst) samengevoegd in een heerlijk dessert

Arroz Doce (letterlijk vertaald: zoete rijst).

Ik heb me dit recept een beetje eigen gemaakt. Arroz Doce is namelijk erg machtig en heel zoet. In dit recept heb ik er wat frambozen en verse munt aan toegevoegd. Het zure van de frambozen en het frisse van de munt zorgen voor meer balans in het gerecht. Uiteraard proef je nog steeds de rijke smaken in dit geweldige dessert.

Arroz Doce met frambozen en munt

Aantal: 4 personen Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

1 l volle melk
200 g dessertrijst
3 reepjes citroenschil van een biologische citroen
1 kaneelstokje
100 g kristalsuiker
4 eidooiers
5 el verse slagroom
250 g frambozen
kaneelpoeder
een paar blaadjes munt, om te garneren

Bereidingswijze

  1. Schenk de melk in een pan en voeg de rijst, de citroenschillen, het kaneelstokje en de suiker toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst in ca. 12 minuten gaar, roer af en toe. Haal de pan van het vuur en verwijder de citroenschillen en het kaneelstokje. Roer met een garde de eidooiers en de slagroom erdoor. Zet de pan weer terug op het vuur en verwarm een paar minuten.
  2. Prak in een kom de helft van de frambozen fijn met een vork. Verdeel de rijstpudding in kommen en bestrooi met de kaneelpoeder. Verdeel de geprakte frambozen er overheen en garneer met de rest van de frambozen en de munt.

Anderen vinden deze leuk

2 reacties

Jacqueline september 15, 2021 - 1:34 pm

Ik kan niet wachten om.het te maken!!!

Reactie
Avatar foto
Linda september 16, 2021 - 4:56 pm

Laat je even weten wat je ervan vond? Ben erg benieuwd!

Reactie

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy