Papas

door Linda

Pap, wie is er niet mee groot geworden? Love it or hate it, maar deze Portugese variant zul je zeker weten heerlijk gaan vinden.

eder kind in Portugal is opgegroeid met papas. Op internet kun je vele verhalen en recepten erover vinden. Wat me dan altijd opvalt is dat men het altijd over hun moeder heeft die een warm bordje pap vol liefde voor ze klaar maakte. Papas is een typische Portugees comfortfood gerecht wat men alleen thuis maakt. En iedereen doet het op zijn eigen manier. 

Papas is ontzettend makkelijk om te maken en het smaakt werkelijk verrukkelijk. Verwacht geen flauwe pap die we hier in Nederland gewend zijn.

Papas bevat altijd melk, suiker, eidooier en bloem of maizena. De gevorderde hobbykok ziet nu waarschijnlijk al dat dit ook de ingrediënten zijn voor custard, en dat is het ook. Papas is eigenlijk een heerlijk warm bordje custard! En wie wil dit nu niet in de ochtend eten? Een bordje papas beschouw ik dan ook als het ultieme geluksmomentje om de dag mee te beginnen. Ik verwarm de melk altijd met een reepje citroenschil, dit zorgt ervoor dat de smaken van de custard me een beetje doen denken aan de heerlijke vulling van de pastéis de nata. Dus heb je geen tijd om een pastéis de nata in de ochtend te maken, maak dan een bordje papas voor jezelf. Bestrooi royaal met kaneel en begin je dag gevuld met een bordje Portugese liefde.  

Papas

Aantal: 1-2 personen Kooktijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeel 5.0/5
( 1 gestemd )

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 2 el kristalsuiker
  • een snufje zeezout
  • 1 reep citroenschil van een biologische citroen
  • 2 tl maizena
  • 1 eidooier
  • kaneelpoeder, om te garneren

Bereidingswijze

  1. Verwarm in circa 3 minuten in een kleine pan met dikke bodem de melk met de suiker, zout en de citroenschil. Haal de citroenschil uit de pan. 
  2. Maak een papje van de maizena (gebruik hiervoor een paar eetlepels van het verwarmde melk) en voeg al roerend het papje en de eidooier toe. Blijf roeren tot het mengsel mooi dik wordt.
  3. Verdeel de papas in diepe borden en garneer met het kaneelpoeder.

Anderen vinden deze leuk

Laat een reactie achter

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy