Een heerlijk makkelijk en oh zo gezond recept is dit. De Portugezen weten wel hoe ze een goede salade snel kunnen maken. De salades zijn vaak rijkelijk gevuld met veel verse groenten en peulvruchten. De Portugezen zijn dol op deze eiwitbommen!
Een echte Portugees gebruikt altijd gedroogde bonen, maar ik kies nu even voor het gemak (sorry, mam).
Deze klassieke combinatie van zwarte oogbonen met appels, paprika, dille en gegrilde tonijn zorgt voor een unieke fris gerecht boordevol eiwitten en goede vetten!
Ingrediënten
1 425 g blik zwarte oogbonen 1 biologische citroen, sap uitgeperst 4 el olijfolie extra vierge, plus extra om te serveren 1 rode ui, fijngesnipperd 2 granny smith appels, in kleine blokjes 1 rode paprika, in kleine blokjes ½ bosje dille, fijngehakt snuf zeezout versgemalen witte peper 250 g verse tonijn
Bereidingswijze
- Giet de bonen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
- Maak een dressing van de citroensap met 3 el olijfolie. Meng in een kom de bonen met de ui, appels, paprika en dille. Schenk de dressing erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bestrooi de tonijn met wat versgemalen peper. Bak de tonijn aan beide kanten kort aan en snijd daarna in plakken.
- Verdeel de bonensalade over de borden en leg de plakken tonijn erover. Drizzle er nog wat extra olijfolie eroverheen.